Zpět na detail čísla
Číslo 2 / 2019
Výživa onkologicky nemocných pacientů
Datum: 10. 4. 2019
Autor: Mgr. Miroslava Matějková
V průběhu léčby nádorových onemocnění sehrává důležitou roli výživa, která přináší tělu v náročném boji s onkologickou diagnózou živiny a energii. Bohužel v kombinaci s vyšším věkem onkologicky nemocných pacientů a nežádoucími účinky léčby, především nechutenstvím a zvracením, se setkáváme s častým výskytem malnutrice.
Celý článek naleznete ZDE.
Další články v tomto čísle
- Editorial
- Opora v blízkém člověku zvyšuje šance na uzdravení
- Od Neviditelných žen k Hlasu onkologických pacientů
- Průlomová bolest – znalosti pro běžnou praxi
- Práce Podpůrného a paliativního týmu z FN Královské Vinohrady v Praze
- Představujeme onkologickou sekci České asociace sester (ČAS)
- Jak komunikovat s pacientem v intenzivní péči
- Výstava „Hospic v obrazoch“
- Hospic je dnes synonymem pro něco dobrého a správného
- Až 66 % dětí po onkologické léčbě čelí pozdním následkům