Zpět na detail čísla
Číslo 6 / 2018
Zdravá zdrávka aneb jde to i jinak
Datum: 5. 12. 2018
Autor: Mgr. Markéta Lišková
Dlouhodobě v nás zrálo vědomí, že musíme svou pozornost zaměřit na zkvalitnění stravování žáků i zaměstnanců. Přišli jsme na to, že existuje projekt Zdravá školní svačina aneb uzdravme svůj školní automat i bufet. Čerpali jsme z jeho doporučení a s pomocí plzeňského Café Restaurant Kačaba se nám podařilo proměnit školní bistro v úplně nové občerstvení, kde se produkty připravují z čerstvých, kvalitních a regionálních ingrediencí. Zjistili jsme, že když mají žáci zdravou, krásně upravenou a čerstvou stravu, nemají důvod chodit o přestávce ze školy na pizzu a hranolky.
Celý článek naleznete ZDE.
Další články v tomto čísle
- Editorial
- Zachovejme ve stravování zdravý rozum a nepodléhejme módním trendům
- Naše máma Helena
- Antikoagulační léčba a strava
- Potraviny od tabulek po žaludek a ještě dál aneb úskalí hodnocení příjmu živin člověkem
- Novinky ve farmakoterapii obezity
- Využití krytí UrgoClean Ag v hojení syndromu diabetické nohy
- Selektivní srdeční katetrizace – úloha sestry
- Princípy bariérového ošetrovateľstva v praxi
- Problematika pádů ve Fakultní nemocnici Brno