Zpět na detail čísla
Číslo 6 / 2018
Antikoagulační léčba a strava
Datum: 5. 12. 2018
Autor: Mgr. Tamara Starnovská
Nejčastěji používaným perorálním antikoagulanciem je warfarin. Při jeho užívání je nutné nejen pravidelně monitorovat účinnost (INR), ale také předcházet poměrně hojným interakcím s léky a potravinami bohatými na vitamin K. Jak by měla vypadat dieta při léčbě warfarinem?
Celý článek naleznete ZDE.
Další články v tomto čísle
- Editorial
- Zachovejme ve stravování zdravý rozum a nepodléhejme módním trendům
- Naše máma Helena
- Potraviny od tabulek po žaludek a ještě dál aneb úskalí hodnocení příjmu živin člověkem
- Novinky ve farmakoterapii obezity
- Zdravá zdrávka aneb jde to i jinak
- Využití krytí UrgoClean Ag v hojení syndromu diabetické nohy
- Selektivní srdeční katetrizace – úloha sestry
- Princípy bariérového ošetrovateľstva v praxi
- Problematika pádů ve Fakultní nemocnici Brno