Florence podporuje  
Zpět na detail čísla

Číslo 4 / 2018

Celostátní odborná konference „Léky, potraviny a naše zdraví"

Datum: 3. 9. 2018
Autor: redakce

Stejně jako loni, i letos bude Fórum zdravé výživy se Sekcí výživy a nutriční péče a Laboratoří pro výzkum aterosklerózy IKEM pořádat v Praze Celostátní odbornou  konferenci (17. října 2018). Hlavním tématem letošní konference jsou „LÉKY, POTRAVINY A NAŠE ZDRAVÍ“.

Odborná sdělení přednesou zástupci organizátorů i další přední odborníci v daném oboru. Mezi nimi např. prof. MUDr. Jan Bultas, CSc., prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D., doc. MUDr. Jan Piťha, CSc., Mgr. Tamara Starnovská, RNDr. Pavel Suchánek a další.

Mezi diskutovanými tématy budou potraviny a léky a jejich vzájemná interakce, nejčastější lékové interakce, potraviny, funkční potraviny a nutraceutika – jejich definice a možnosti využití ve vztahu ke střevnímu mikrobiomu, v souvislosti se sportovní výživou. Tématem budou také bylinky, superpotraviny aj.

Z programu

Nejčastějčí lékové interakce
prof. MUDr. Jan Bultas, CSc., Ústav farmakologie 3. LF UK

Interakce léků a potravin
doc. MUDr. Jan Piťha, CSc., 2. LF UK FN Motol, IKEM, FZV

Pojmy – potraviny, funkční potraviny, potraviny pro zvl. výživu, nutraceutika
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová, Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha

Strava při užívání warfarinu a dalších koagulancií
Mgr. Tamara Starnovská, Sekce VNP, FZV

Potraviny, nutraceutika a léky užívané k ovlivnění střevního mikrobiomu
doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D, TN Praha, FZV

Nutraceutika/doplňky stravy ve výživě sportujících ano, či ne?
RNDr. Pavel Suchánek, Fitbee, FZV

Bylinky – potraviny, nebo léky?
Eva Chocenská, TN Praha

Jsou superpotraviny opravdu super?
prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., VŠCHT Praha, FZV

Potraviny od tabulek, po žaludek a ještě dál
Mgr. Tamara Starnovská, Sekce VNP, FZV

 
  • tisk
  • předplatit si